Vložil Vit Stastny, 11. Leden 2014 - 16:32

ad 1) podle stavebního úřadu údajně není nutný do výšky domu 12 m, což splňujeme. Spíše mě zajímalo, jestli zde nejsou ještě nějaké nadřazené právní předpisy, které by SVJ k obstarání stavebního povolení zavazovaly. (např. při stavebních úpravách nad 25 % obálky domu, to se často zmiňuje)

ad 2) projektovou dokumentaci nemáme. Se zástupci firem jsme se osobně sešli a sdělili požadavky na typ materiálu, jeho tloušťku, způsob zateplení, požadované další stavební úpravy. Podle původní projektové dokumentace jsme jim sdělili i přesné rozměry domu.

ad 3) píšete, že „Záleží na tom ve kterém roce vznikne pro dům povinnost nechat vypracovat PENB.“ V jakém smyslu? (dejme tomu, že rekonstrukce bude dokončena v r. 2014, je povinnost zajistit PENB?)

ad 5) jedná se o „Rozpis plateb na správu, opravy, údržby domu a zálohových plateb na služby spojené s užíváním jednotky“. Podle jednotlivých položek tohoto rozpisu hovořím o „Příspěvku na opravy a údržbu domu (Fond oprav)“. Každý vlastník bytu má stanovenou měsíční částku (stanovenou podle m2) a kterou hradí společně s dalšími zálohami a příspěvky na účet SVJ, což bylo odsouhlaseno při vzniku SVJ. SVJ bude hradit splátky dluhu z těchto příspěvků. Banka poskytne úvěr přímo SVJ, nikoli jednotlivým vlastníkům. Má otázka směřovala k hypotetické situaci: pokud by některý ze současných vlastníků byt v budoucnu prodal, stane se nový majitel členem zadluženého SVJ. Bude SVJ vyžadovat tyto příspěvky po novém nebo po starém vlastníkovi?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.