Vložil jinerady.cz, 11. Leden 2014 - 14:59

Dobrý den, pokud chcete, aby revitalizace proběhla hladce, v souladu se všemi zásadami a předpisy, také v požadované kvalitě a za rozumnou cenu je potřeba se velmi odpovědně věnovat samotné přípravě této akce.
Zpracování velmi podrobného zadání (co vlastně a jak chcete udělat)a v návaznosti na to projektu, je nutností (pokud si to nechcete dělat „na koleně“ nějakými hochštaplery, kteří vám to slíbí za poloviční cenu).V rámci zpracování projektu je možno v mandátní smlouvě s projektantem ošetřit i to, že se sám postará o případné stavební povolení- pokud bude potřeba – dle konkrétního rozsahu – oni to vědí).
Pokud zasahujete do společných částí, což při zateplení vždy , je nutné toto stavební povolení.Je ale také pravda že se na to mohou v různých okresech dívat jinak – zajděte na stavební odbor a tam se informujte.
Také nezapomeňte, že se zvětší obvodový rozměr domu (pokud budete zateplovat 12mm polystyrénem tak o těchto 12 cm po celém obvodu. A to již zabíráte část pozemku, který není váš, ale zpravidla města.Tedy nutno s majitelem dohodnout nájem – dlouhodobý a bezplatný.

Stavební dokumentace je pro kvalitní a pro vás výhodný výběr realizační firmy nezbytná.Měli byste mít nejen již uvedené podrobné zadání, projekt, ale i tzv.slepý výkaz výměr – firmy musí podle něčeho konkrétního cenu navrhnout.Také doporučujeme k zadávací dokumentaci přiřadit i váš návrh smlouvy o dílo.
K vysvětlení celé problematiky, na kterou se ptáte je třeba mnohem více času a místa.Doporučuji více na www.jinerady.cz, info@jinerady.cz nebo mob.731 286 599.Tam můžeme podrobněji poradit tak, abyste byli velmi spokojeni s kvalitou i konečnou cenou díla. Hezký den. Ing.Hýsek Jiří

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.