Stanovy druzstva pro vlastnika bytu?

Vložil gep (bez ověření), 8. Leden 2014 - 15:39 ::

Dobry den,

precetl jsem si spoustu prispevku, zejmena pak ve faq datum-vzniku-svj, ale odpoved na svuj dotaz jsem nenasel. Proto prosim o odpoved na nasledujici dotaz:

Koupil jsem do OV byt v dome, kde patrne (tady v tom dome se dozvedet relevantni informaci asi nelze) jeste neexistuje SVJ (v rejstriku SVJ jsem nenasel, jen okolni domy tam jsou). Dum spravovalo druzstvo a porad si drzi pres 50 % bytu, tedy pravdepodobne plati § 9 odst. 4 ZoVB.

Dotazu mam nekolik propojenych:

  1. Jake stanovy/pokyny pro me plati? Jsou to ty vzorove zakonne pro SVJ (ikdyz SVJ neexistuje jako zadny subjekt, natoz pravnicka osoba), anebo druzstevni?
  2. Na zaklade ceho po mne druzstvo chce zaplatit poplatek ve vysi cca 1200 Kc za oznameni zmeny vlastnika (odpoved asi vyplyne z bodu 1))?
  3. Predpokladam spravne, ze mi druzstvo nemuze mluvit do uprav v byte, tedy samozrejme v male mire; bez zasahu do nosnych konstrukci, vnejsich prostor atd.? [Vetsi upravy me momentalne nezajimaji.]

Nebo bych to mohl zobecnit i pro ostatni, pozdeji prichozi, prave na faq/datum-vzniku-svj – ktere stanovy v ktere situaci zminene v tom faq pro majitele bytu plati?

Dekuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.