Vložil lake, 8. Leden 2014 - 22:08
  • Co je napsáno v Prohlášení vlastníka o užívání společných místností je samozřejmě platné, dokud vlastníci jednotek nepřijmou jiná pravidla. Pro SVJ vzniklé do 31.12.2013 platí, že o věcech, obsažených v Prohlášení, se hlasuje podle § 11 odst. 4 ZoVB.
  • Co je napsáno v kolaudačním rozhodnutí je samozřejmě významné. Kočárkárna nemůže být bez souhlasu Stavebního úřadu (hasičského záchranného sboru, hygieniků) užívána např. jako kancelář, prodejna, atelier či sklad.

Usnesením shromáždění v souladu se stanovami určete způsob užívání kočárkárny včetně výčtu předmětů, které je tam možno odkládat. Usnesením také určete, že vše, co do kočárkárny nepatří, bude vyklizeno na náklad majitele neoprávněně uskladněné věci.

Nebude-li nábytek vyklizen ani po prokazatelně doručené písemné výzvě a po uplynutí přiměřené lhůty, vyhodí se uskladněné zbytečnosti do kontejneru.

Přihlásí-li se mezitím majitel nábytku s tím, že věci jsou jeho a odmítne si je vyklidit, nechte jej napřed podepsat soupisku jeho majetku v kočárkárně. Pak na jeho náklady nábytek vystěhujete a uskladníte jinde. Za vystěhování specializovanou společností vymáhejte úhradu, za uskladnění (zabrání jiné místnosti v domě) vymáhejte přiměřenou úhradu každý měsíc, dokud si své věci někam neodveze.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.