Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 5. Leden 2014 - 14:38

Napsal jste: Nejprve práce a potom koláče…

Moje odpověď: Ne, nejsem zvyklý na koláče bez práce. Ale každá práce musí být zaplacena.

Což je problém spousty členů SVJ. Nechápou, že když se jim výbor stará o majetek v řádu statisísů či milionů tak zadarmo to nikdo dělat nebude. Spousta členů výboru to dělá za symbolickou či žádnou odměnu.

A co teprve, když chce předseda výboru zaplatit např. školení?

V komančově jak píšete spíše žije většina vlastníků, kteří si nezvykli na to, že za ručičku je nikdo vodit nebude a pokud nebudou aktivně pečovat o svůj majetek, tak si ho nezaslouží. Zrovna nedávno přišel člen co se mu ucpal odpad WC. A ať se výbor stará…

Na tomto portále je prezentován názor, že výbor je „slouha“.

Ano je, ale není otrok, aby pracoval zdarma. Bude docela zajímavé, jakou odměnu určí soud opatrovníkovi dle § 165 NOZ u některého SVJ, které nebude mít statutární orgán. Pak se asi začnou někteří divit jako socha sovětského vojáka OSVOBODITELE v Rokycanech. (Pro ty kdož neznají historii, byla to americká zóna).

Nikoho nezajímá že „návrhy“ chcete osobně. Neslyšel jste že existuje email?

Moje odpověď: …a Vy a víte, že i dnešní době existují lidé co namají PC a tudíž ani email? Osobně s elektronickou komunikací problém nemám. Jsou však členové, kteří ani po pěti letech členství neposkytli email či mobil (ten např. pro případ prasklého topení či vody).

Máme i web na portálu sousede.cz a jakou myslíte, že má ze strany členů návštěvnost? Hodně malou. Otázka není zda zpřístupnit, ale zda lidé chtějí znát skutečný stav.

Spíše pro většinu, včetně Vás je snažší jen napadat a urážet bez jednoznačných důkazů.

Jste ve Vašem SVJ členem výboru? Jste aktivní člen? Nebo jen víte jak to udělat lépe, jako většina kritizujícíh? Když něco kritizuji, tak řeknu i jak to udělat jinak a lépe. Ve většině SVJ se pár lidí stará a zbytek se veze.

Z Vašeho Nikoho nezajímá jestli SVJ je neschopné a na svou práci si nepořídí PC dovozuji, že fungování SVJ nevíte nic.

Pokud shromáždění neschválí nákup PC, skeneru, tiskárny, tak s tím jako člen výboru nic neudělám a musím to respektovat. Na své technice to, ale z principu, dělat nebudu.

Jinak celou agendu SVJ, včetně dokladů mám v elektronické podobě. Naši členové jsou rozumní a máme kopmletně vybavenou kancelář. Sice vše starší repasy, ale pro naše učely to stačí. Dnes ji používám já, zítra to může být jiný člen SVJ, který mě vystřídá ve funkci.

Píšete Stačí se zamyslet až se ve Vašem SVJ najde více vlastníků kteří budou chtít celkový rozsah dokumentů podle §8 ZoSL. Jestli to včas nedáte do elektronické podoby (PDF, XLS) tak se z toho poděláte.

Moje odpověď: Nepodělám.

§ 8 ZoSL zní: Na základě písemné žádosti příjemce služeb je poskytovatel služeb povinen nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit příjemci služeb náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit příjemci služeb pořízení kopie podkladů.

Pokud takovouto žádost obdržím, poskytnu doklady a podklady, způsob rozúčtování máme ve schválených pravidlech, včetně způsobu stanovení záloh. Takže nevím, z čeho bych se měl „podělat“.

Pokud budete vést diskusi v rovině invektiv jste ubožák a nemá cenu se s Vámi dále bavit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.