Vložil dobrá rada (bez ověření), 22. Prosinec 2013 - 16:16

paní „Filutová“, název příspěvku je Váše věta. Proto se divím že se dovoláváte neurážení. Ale to že Vám naznačuji kde děláte chybu nejsou urážky.

Oslovení „Vážený“ si je pak nutné zasloužit. Já tak bohužel nemohu oslovovat někoho kdo perlí následovně:
Marc.Dvořáková: cit. „…Pokud však toto neuděláte, přechází na Vás povinost úvěr splácet…
Marc.Dvořáková: cit. „…Absolutně netuším, co je nepřiměřená záloha…
Marc.Dvořáková: cit. „…nejdříve bych se pokusila do výboru zvolit někoho, kdo má rozum),…
Marc.Dvořáková: cit. „…udělám to, že s funkcí praštím a ať si to dělá tento chytrák…
Marc.Dvořáková: cit. „…dybychom neměli peníze ve „fondu oprav“ nezbylo by, než všem vypnout vodu…
Marc.Dvořáková: cit. „…jasně píši „fond oprav“. Ano, vím, že správně jsou to Krátkodobé a dlouhodobé zálohy…

Vy prostě spravujete své SVJ „na koleně“ a podle toho to vypadá. Jste jako jednooký mezi slepými. To že jste Vaše SVJ ještě nedostala „na kolena“ …tedy tam, kam nás dostali bankéři na konci roku 2008 a kde jsme již 5 let, neznamená že při Vaší „turecký správě věcí SVJ“ tam nedojdete (pro Turky: proč se říká: ‚turecké hospodářství‘ ?)

Vy netvrdíte, že s Vámi má někdo souhlasit a dokonce přiznáváte že záměrně používáte deziterpretace ohledně „fondu oprav“. No a právě, to je to. Vy máte stát o to aby s Vámi souhlasili a máte být TEN kdo ostatní poučí o tom jak se správa vede správně. Vy jste štědře odměňována Vašimi spoluvlastníky za to, že věcem máte rozumět a správně je manageovat a za to, že je tedy děláte ku prospěchu. Vy jste zde ale vyjevila, že asi nebude vše mezi levým a pravým uchem v pořádku a že zde chybí jistá míra odbornosti a pokory.

Pozor pro Vás …od 1.1.2014 §5 NOZ platí cit. „Kdo se veřejně nebo ve styku s jinou osobou přihlásí k odbornému výkonu jako příslušník určitého povolání nebo stavu, dává tím najevo, že je schopen jednat se znalostí a pečlivostí, která je s jeho povoláním nebo stavem spojena. Jedná-li bez této odborné péče, jde to k jeho tíži…“. Uvedené citáty, jasně poukazují na to v čem spočívá Vaše míra „…znalostí a pečlivosti…“

A že jste neviděla SVJ? …no tak nekoukejte do cizího taléře a koukejte do vlastního. Jestli v jiných SVJ dlabají polévku vidličkou nebo lžící podobnou cedníku, to neznamená že by takto museli hodovat i ti slepýši, kteří zvolili do Výboru SVJ Vás. Tak jak se projevujete v rámci Vašich citátů, si spravujte svou vlastní chatrč – důsledně oddělenou od ostatních, aby plameny zachvátily pouze ji a ne ostatní nory (BJ spoluvlastníků v SVJ). Nemusíte pak nic vědět o plánování apod. a nemusíte nás zde ani o své neznalosti informovat.


Dobrá rada:

  • peníze z „fondu oprav“ se nepoužívají na platbu faktur za vodu.
  • prostě složte funkci a běžte od toho dříve než začne platit NOZ

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.