Vložil lake, 1. Prosinec 2013 - 21:46

Pane svj vn, nejde vůbec o to zda jste ze staré školy nebo z nové školy. Máte pravdu, že je třeba ctít zákony, ale to byste je napřed musel znát, včetně jejich konstantního výkladu. S bankou, parlamentem a prezidentem to nemíchejte dohromady, nijak to nesouvisí.

  • Musel byste vědět, že na shromáždění nerozhoduje výbor, nýbrž hlasují a rozhodují přítomní vlastníci jednotek. Je bezvýznamné, zda mezi nimi byli či nebyli nějací členové výboru, ani to, zda jim před tím skončilo či neskončilo funkční období.
  • Musel byste vědět, že usnesení přijatá na shromáždění SVJ jsou považována za platná, dokud je přehlasovaný vlastník nenapadne úspěšně soudně podle § 11 odst. 3 ZoVB.

Jak už Vám zde bylo třikrát řečeno: Pokud chcete „zneplatnit shromáždění“, a nevadí Vám, že nejspíše přijdete o deset či patnáct tisíc, zajděte za advokátem a rozjeďte to. Podejte žalobu. Budete muset v petitu uvést proč – podle Vás – bylo shromáždění neplatné. (Nám jste žádný takový důvod nesdělil, ale možná nějaký znáte.)

SVJ bude povinno soudu tvrdit a prokazovat, že shromáždění bylo řádně svoláno v souladu se stanovami a že se pak konalo na místě a v čase podle pozvánky. Pokud SVJ unese důkazní břemeno a tyto dvě skutečnosti prokáže, soud učiní závěr, že shromáždění se konalo platně.

Vy pak uhradíte soudní náklady a náklady právního zastoupení SVJ. K tomu navíc zaplatíte odměnu Vašemu advokátovi. Je to velmi jednoduchý postup, jak vidíte.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.