Vložil lake, 29. Listopad 2013 - 9:56

Pane Michale, máte stanovy, které jste opsali z vadných vzorových stanov. V tom je Váš problém.

Svolat shromáždění je něco zcela jiného než konat shromáždění. Zákon jednoznačně odlišuje svolání shromáždění od konání shromáždění, viz § 9 odst. 8 ZoVB, věta druhá. Stanovy to také rozlišují. Pojem „svolání shromáždění“ je definován ve vzorových stanovách v článku VII, odstavec 7 a 8. Zahrnuje pouze doručení pozvánky členům a vyvěšení na vývěsce v domě. Nezahrnuje však samotné konání shromáždění: svolané shromáždění se může konat (podle vzorových stanov) nejdříve 15 dnů po svolání.

Takže shromáždění řádně svolané do 30 dnů se může uskutečnit v přiměřené době – třebas i za rok. To není vtip. Toto judikoval ohledně termínu shromáždění Nejvyšší soud. Tak si to přečtěte: http://www.portalsvj.cz/…teto-zadosti#…. Jaké stanovy jste si schválili, takové máte.

Pane Michale, doporučuji Vám:
Pokud věc nesnese odkladu, vyzvěte výbor ke svolání shromáždění a sdělte mu k tomu i konkrétní lhůtu do kdy se shromáždění má konat. Uveďte, že hrozí nebezpečí z prodlení (a uveďte k tomu důvody). Oznamte, že pokud výbor nedodrží vámi stanovený termín konání schůze shromáždění (30+15), svoláte shromáždění sami.

Na shromáždění si ihned změňte stanovy. Takových nesmyslů, jako jste popsal, je ve vzorových stanovách dost.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.