Vložil sala51, 26. Listopad 2013 - 10:19

Náš bankovní účet Správa domu má podsložku Fond oprav. (Nebo se může jmenovat Na horší časy, Kasička atd.) Prasklá stoupačka na schodišti? Kde mám vzít peníze na opravu. Oprava střechy atd. To mám běhat po domě a na vše vybírat peníze? Fond oprav se schválil na 1. shromáždění vlastníků. Jednohlasně! Jsou to peníze na které se podobu záruky domu nesahá. Je pravda že SVJ nemá žádný majetek, ale je právní subjekt a je jeho povinností a povinností vlastníků společný majetek udržovat v řádném stavu. FO je kasička na horší časy. Žádné dary to nejsou! Každý hospodář si šetří na horší časy.
Znám případ kdy vlastník odmítl platit do schváleného FO a po havárii vodovodního řadu musel doplatit přes 10 tisíc korun a pak se kroutil jak gumová hadice.
Každý vlastník si v našem SVJ platí měsíční zálohu na vodné, el. společné prostory, pojištění domu,drobné výdaje. Naprostá spokojenost. Veškeré účetnictví je k nahlédnutí každému kdo požádá. Při ročním vyúčtování je povinností každého vlastníka v našem domě účetnictví zkontrolovat.
Odměny pro předsedu a členy výboru? Žádné, protože je nikdo ani nechce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.