Vložil PeDuPles (bez ověření), 26. Listopad 2013 - 9:51

Vážený pane lake,

nemusím zapírat nos mezi očima, protože od 1.1.2014 příspěvky na správu domu skutečně existovat budou. A protože tentokrát zákonodárce opravdu slovo příspěvek použil, pak na něj také reagoval návrhem změny Zákona o daních z příjmů:

http://www.portalsvj.cz/…treni-senatu

Nebudu teď řešit pád vlády a rozpuštění sněmovny, které mělo vliv na to, že se to patrně ještě nedostalo do Sbírky. Prokazuje to ale jasně moji pravdu o tom, že jde o příspěvky, které by jinak bylo nutno danit, když na to musí být speciální paragraf.

Čili, rozhodně se nesnažím kalit vodu nesmyslným i připomínkami. Jen sděluji jasně, že stejně jako je přesným účetním termínem slovo „fond“, tak je přesným účetním termínem slovo „příspěvek“. A není to doplatek za teplo, jak si pomateně myslíte.

Je opravdu schizofrenní zakládat padesát témat a v dalších tisících se vztekat nad nesprávným používáním slova fond, které opravdu nikomu jinému než účetním nevadí a prochází v klidu i soudy, a pak nesprávně používat slovo příspěvek a vystavovat ubohá SVJ obrovským daňovým rizikům.

Navíc, když si přečtete NObčZ, slovo příspěvek tam sice je, ale v úplně jiném smyslu slova než jak ho tvrdošíjně opakuje pan lake, tedy jinak, než jako zpětná úhrada nákladů spojených se správou domu.

Režim skládání příspěvků je totiž v NObčZ jasně nadefinován podobně, jako jsou nyní zálohy na správu, tedy průběžně a dopředu; důkazem je např. zřetelný §1208:

Do působnosti shromáždění patří /d) schválení … celkové výše příspěvků na správu domu pro příští období …

Jak pozná i laik, dopředu přesné náklady vyúčtovávat nelze, a rozhodně se přesná výše nákladů nezjistí hlasováním na shromáždění. Jde tedy o příspěvky na budoucí opravy a činnost SVJ tak, jak celou dobu tvrdím.

Ke konspiračním teoriím pana lake o porušení zákona o účetnictví v mém SVJ a zločinnosti předsedů obecně mohu říci jen dvě věci:

První je, že pan lake nikdy neviděl moje (ani jiné) účetnictví a v účetnictví se naprosto nevyzná; jeho vývody plynou z přečtení jedné internetové stránky jedné účetní firmy specializované na podnikatele. O praktickém fungování SVJ také nemá páru, protože ho do výboru nikdo nikdy nezvolil.

Druhá a zásadnější věc je ta, že pak lake zneužívá anonymity internetového prostředí. Kdyby totiž řekl stejná tvrzení mně do očí nebo se podepsal pravým jménem, museli byste se bez jeho rad nějaký ten měsíc nebo rok obejít, protože by je strávil v base za pomluvu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.