Vložil lake, 19. Listopad 2013 - 10:34

Miki,
jakýsi „fond právnické osoby“ Vám žádný rozumný vlastník naplňovat skutečně nebude. SVJ není bytové družstvo. A to zde píšu od počátku. Asi nerozumíte …

Pokud se snažíte vytáhnout z vlastníků zálohy, ale nejste schopný ani přibližně říci na co („10 Kč/m2“ a podobné tajemné částky), pak já Vám prostě nic nedám a kdo je rozumný také ne. O švindlech se zálohami zde čtu každou chvíli. Paní PeDuPles přesně popsala, jak se ten švindl může provádět : http://www.portalsvj.cz/…latit-ustava.

Takže záloha jedině na jasný, určitý a kontrolovatelný účel. Zálohy je nutno vyúčtovat a vypořádat. Ale jak, když vlastník netuší na co ji skládal, výbor mu lže do očí a SVJ používá zálohu na úhradu starých dluhů, které z neschopnosti vůbec nevymáhalo?

Mně to normální nepřipadá, ale je pouze na vlastnících jednotek ve Vašem domě, co si nechají od Vás a Vám podobných předsedů líbit. Proč se tolik zajímáte o to, co o tom píšu já? Hleďte si svého, abyste měl v SVJ pořádek.

Pokud máte problém svolat shromáždění k odsouhlasení běžných oprav, je pouze Váš problém, že jste nesestavil Reserve Study na deset či třebas i třicet let dopředu. Měl byste dlouhodobě schváleno – černé na bílém – co se má opravit a kdy. Takhle se v tom plácáte a stěžujete si sám na sebe.

A pouhý žvást je pohádka o tom, že když se něco drahého rozbije, bude trvat roky než se sejde shromáždění k odsouhlasení opravy. Asi to drahé zařízení vůbec nikdo nepotřeboval, myslím si já. To Vás nenapadlo?

Nehrajte si tedy na pánaboha a dělejte prostě to, co Vám vlastníci povolili a schválili. Nejste pupek vesmíru. Nemáte větší patent na rozum než oni. SVJ tu není pro předsedu, ale pro vlastníky domu.

A přestaňte už s tím zbytečným brekotem. Pokud u vás jsou vlastníci lhostejní a výbor neschopný, je možné čekat všechno. To platí v každém lidském společenství.

Ale netvrďte, že za TOHLE může lake.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.