Vložil lake, 14. Listopad 2013 - 16:54

Paní Kusá,
musíte mít na paměti, že o věcech SVJ a správy domu rozhoduje výbor samostatně, kromě záležitostí, které zákon nebo stanovy svěřují shromáždění. Takže o mnoha věcech vůbec nemusíte vědět – a výbor neporušuje žádná pravidla, když Vás neinformuje.

O fiktivních fakturacích by se dalo dlouho psát. Problém je, že nenasytný stát si strhává z odměn daň z příjmu, dále daň zdravotní a sociální. Česká republika má v souhrnu jedno z nejvyšších zatížení těmito daněmi v rámci Evropy. Takže někdy se hrabivá ruka státu obchází …

Je jistě škoda, že státu pak chybějí peníze na předražené státní zakázky, ze kterých úplatky pravidelně míří přímo do kapes úředníků a přítelíčků pánů ministrů. Možná že kvůli daňovému úniku ve Vašem SVJ se neuskuteční zase nějaká zakázka na armádní padáky, co se neotevírají. Nebo nebude moci ministerstvo zase nakoupit ty zápalné šňůry pro armádu na 200 let dopředu, když životnost mají 5 let. A což teprve dodávka sloupů pro zabezpečovací zařízení železnic, které jsou v ČR třikrát dražší než v sousedním Rakousku …

Ještě že se stihl nákup letadel CASA, předražených pouze na dvojnásobek ve srovnání s nákupy stejné techniky jinými státy. Tak pozor, abyste svými daňovými úniky neohrozili obranyschopnost republiky.

Taky mohou pak ve státní pokladně chybět peníze na milionové odměny členům vedení polostátních organizací, a na statisícové bezdůvodné odměny oblíbeným sekretářkám na ministerstvech a na úřadech. Hrůza pomyslet!

Vidíte, že stát dělá co může, aby co od lidí vybere na daních, zase lidem vrátil. Jenomže to vrací jen některým, a to pořád stejnému okruhu šíbrů a „politických podnikatelů“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.