Vložil PeDuPles (bez ověření), 18. Listopad 2013 - 11:07

Pane lake, zase mlžíte. A čím dál tím víc mám dojem, že to s Vámi nemá cenu. Našel jste si na internetu článek o účtování podnikatelů a bez sebemenšího pochopení toho, co se v něm doopravdy říká, s ním tady zase argumentujete u SVJ. To už fakt přesahuje všechny meze.

Připomínáte mi amatérského pubertálního astronoma, který si v Bravíčku přečte článek o existenci galaxií, pak ve své nadutosti a přesvědčení o své nezřízené genialitě vleze na fórum předních astronomů a začne se s nimi hádat, že přece není rozdíl mezi spirální a nepravidelnou galaxií, protože jsou to obě galaxie a on to přece ví nejlépe, protože si to přečetl v Bravíčku.

Nebo barvoslepého jedince, který si svou neschopnost rozeznávat barvy odmítá přiznat, kdysi si někde přečetl že broskev je modrá a teď na tom bude trvat bez ohledu na to, že je jediný, a ještě bude sprostě nadávat každému, kdo si dovolí tvrdit, že broskev může být zelená, žlutá, oranžová nebo červená. A když pak někdo přinese důkaz od nejvyšší autority, že broskev opravdu modrá není, tak ho zastřelí (zde smaže).

Jestli chcete vědět něco o účtování SVJ, které je tak specifické, že ani zodpovědná normální účetní s padesátiletou praxí se do něj jen tak nepustí, přečtěte si (jak už Vám tu někdo radil) například knihu paní Neplechové. Já osobně jsem při své návštěvě Finančního ředitelství právě za účelem zjištění správného postupu účtování úvěrů u SVJ získala odkaz na časopis DHK č. 2/2011 a písemné doporučení dodržovat postupy uvedené na straně 29. To také činím.

Dále byste si měl udělat jasno v tom, co tvrdíte. Ještě před chvílí byl náklad na opravu SVJ a úvěr SVJ a splátky úvěru SVJ a vlastníci s tím neměli nic společného, protože SVJ podle Vás není plný pytel vlastníků a ne a ne a není. Pak otočíte na obrtlíku a najednou je tu pohledávka a chcete ji z vlastníků vyrážet a v pomateném výkladu časového rozlišení asi okamžitě a ihned namísto k datu její (postupné) splatnosti. Máte v tom neskutečný chaos.

Pasoval jste se do role děda Vševěda a možná jste si i přečetl zákony. V zákonech toho ale o skutečném účetnictví moc není. Takže ve svých argumentech používáte odkazy na nesouvisející nesmysly a věty, které jste někde od účetních zaslechl a které jste si nějak vyložil, viditelně bez jakéhokoli ponětí, co doopravdy znamenají. V roli samozvaného Všeználka pak označujete za blbce, trolly, podvodníky a zločince všechny, kteří odmítají lít benzín do jízdního kola.

Existuje jediná možnost, jak můžete dokázat, že se v názoru na Vaše odborné účetní (ne)znalosti mýlím. Popište účetně, tedy s konkrétními účty Má dáti/Dal, jak se účtuje náklad na opravu, přijetí úvěru, přijetí prostředků od vlastníků na splátku úvěru a skutečná splátka úvěru. O tom všem je nutno účtovat. Pokud to nedokážete, tak jste jenom demagog, který naprázdno plácá a plácá, a pak chce rychle ukončovat diskuzi jenom proto, že neumí odpovědět na jasně položené otázky (například jak jednu částku dostat do nákladů a na pohledávky, že).

A když už u toho budete, specifikujte přesně, jakým způsobem poškozuji vlastníka (nabyvatele), který dostane slevu z kupní ceny přesně ve výši svého podílu na zbývajících splátkách úvěru. Tedy řekněme v okamžiku koupě bytu dostane 120.000 Kč (nezaplatí plnou kupní cenu, ta je o tuto částku ponížena) a v následujících 10 letech zaplatí na splátkách úvěru po 1.000 Kč měsíčně. Jejda, on dostane přesně to co vydá, chudáček malej poškozenej, to je past a podraz jak vyšitej, žejo.

• A na závěr, milí nabyvatelé jednotek, konečné shrnutí pro vás: 

Ano, zajímejte se o vše, co děje v domě, když něm kupujete byt. Nebuďte blbečci, co se ptají jenom realitky a kontrolují obkladačky v koupelně. Vynakládáte miliony, dejte pár stovek za účetní ať se koukne na účetnictví SVJ, kdo nemá co skrývat, ukáže vám ho. Promluvte s předsedou i budoucími sousedy, ptejte se na schválený plán oprav. Přečtěte si ZoVB, NObčZ a Stanovy. 

NEPOSLOUCHEJTE ALE ANONYMNÍ SALÓNNÍ TEORETIKY, KTEŘÍ NIKDY NEBYLI VE VÝBORU, O SKUTEČNÉM PRAKTICKÉM FUNGOVÁNÍ SVJ NEMAJÍ ANI PÁRU, V ŽIVOTĚ NEPOCHOPILI JEDINOU ÚČETNÍ SOUVZTAŽNOST, ALE POUČUJÍ VŠECHNY O VŠEM. ZEJMÉNA JESTLIŽE DOTYČNÝ SMAŽE VŠECHNY DŮKAZY O SVÉ NEPRAVDĚ. ON VÁM PAN LAKE NÁKLADY NA TY PROJETÉ SOUDNÍ SPORY NEUHRADÍ. 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.