Vložil lake, 18. Září 2014 - 14:12

Pane Zbyšku, jediný konkrétní údaj, který uvádíte, je cena rekonstrukce stoupaček za 1.5 milionu Kč.

O opravách domu i rekonstrukcích, které nemění vnitřní uspořádání domu, rozhodlo shromáždění podle § 11 odst. 5 ZoVB. Rozhodovali tedy vlastníci jednotek. Nikoliv SVJ. Nikoliv výbor SVJ. Rozhodoval jste o tom Vy. Nezapomeňte na to.

Byl jen Váš problém, že jste nepožadoval předběžnou kalkulaci nákladů jako součást podkladů pro schválení. Byl to pouze Váš problém, že jste se neohradil proti přijatému usnesení v zákonné lhůtě. Byl to pouze Váš problém, že jste se nesnažil přímo do stanov vložit povinný výběr z více nabídek u zakázek nad 50000 Kč. Kdo se nestará o svá práva, ten o ně přichází.

Pokud se domníváte, že členové výboru nejednali s péčí řádného hospodáře, nic Vám to není platné. Pokud členové výboru způsobili právnické osobě SVJ nějakou škodu, pak pouze SVJ samotné by mohlo podat žalobu na členy svého výboru podle § 159 NOZ.

Vy takovou možnost nemáte. Vaše žaloba by byla soudem odmítnuta bez projednání, a to pro nedostatek právní legitimace žalobce. Zbývá Vám tedy jediná možnost: žalovat SVJ jako zhotovitele a domáhat se náhrady škody, vzniklé zjevným předražením zakázky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.