Vložil Pitrs, 11. Listopad 2013 - 10:59

Dobře, ty sankce jsem ale schválně „pominul“, protože firem podnikajících v nebytových prostorách se prostě a jednoduše netýkají.

Jinými slovy. V domě máme celé sklepní patro ve 2.PP jako nebytový prostor, který bude sloužit jako sklad či kanceláře. Vchod používají společný a osvětlení vstupu je společné se sklepy v 1.PP. Proto jsem se chtěl zeptat, jak takové firmě naúčtovat úklid či to, že využívají osvětlení společných prostor.

Dále je tu další věc. Jak se postupuje v případě, že ti poctiví nám několikrát do roka nahlásí změny počtu osob (několik bytových jednotek se pronajímá a nájemníci se často mění). Rozúčtování, pokud se nemýlím, se pak mění na všechny bytové jednotky (tedy při snížení počtu byť o jednu osobu v jednom bytě se částka placená za 1 osobu pro všechny ostatní jednotky zvýší a vice versa).

To přece nemůže navrhovatel zákona myslet vážně, že budeme tyhle informace komunikovat se správcem (máme cca 30 bytových jednotek a ke změně došlo v minulém roce asi v 10ti případech!!). To je na každý „měsíc“ změna předpisu za většinu služeb :( My totiž nemůžeme předpokládat, že seženeme 2 třetiny vlastníků, aby ponechali rozpočítání podle podlahové plachy (téměř 25 procent hlasovacích práv mají totiž firmy a 10 procent vlastníků jsou zahraniční osoby, takže to prostě neprohlasujeme).

Díky za názor k věci :)

Pitrs

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.