Vložil Dotaz (bez ověření), 7. Listopad 2013 - 19:27

pane pokud byste se vyhnul sprosťárnám a nadávkám jako nějaký sanktusák z ulice, pak by se rád zeptal:


mohl by jste uvést v NOVÉM vlákně (nebo jestli jste to již uvedl zde někde – nevím) ten rozsah povinně odebírané služby?? Může mi SVJ nařídit třeba odběr internetu nebo odběr domácí pizzy z pekárny pana předsedy? (zatím mi totiž SVJ pouze pravidelně „pije krev“ – co lze jistě také považovat za „službu“)


Pokud stále nechcete rozumět, tak doplním:
V našem SVJ se rozhodlo, že kamery BUDOU, protože se stará „Strachová“ bojí jezdit výtahem, a protože někdo namaloval předsedovi na schránku, že je svině a že tady máme neplatiče který budeme „kamenovat“ (jenom JE, protože dá rozum, že ti co hlasují PRO kamery jsou ti slušní co „nemají co skrývat“, ti co jsou PROTI jsou vyvrhelové a gauneři a ti co nehlasovali si za to můžou sami).

Po takovém „sofistikovaném“ zdůvodnění daly ovce rády souhlas k nijak nevyspecifikované „akci Kamera“ za 360.000. Takže SVJ zrealizuje kamery za „ušetřené“ peníze
příspěvky §15/2 SVJ zásadně nevyúčtovává, protože se zabývá pouze stanovením (pouze aritmetika nikoliv důvody!) a vymáháním záloh na ně a ne tím za co je utratí a jak je vyúčtuje – vůbec je vlastníkům nevyúčtovává
a jejich provoz bude hradit zřejmě z téhož (§15/2). Ve stanovách nic nemáme o kamerách – tedy zjevně nebudou službou „zajištění bezpečnosti pomocí kamerového systému". Nebylo řečeno komu budou a mohou patřit – zda do majetku SVJ – jak tvrdíte Vy, že to je možné. Ani o změně Prohlášení nebyla řeč. Má se prostě za to že se „tak nějak zaplatí realizace a tak nějak se budou provozovat“.

nedivte se pak, že hledám cestu jak se minimálně nepodílet na realizaci opatření která vedou „do pekla“ nevědomosti a finančních ztrát a žalob za narušování soukromí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.