Vložil Pavel, 4. Listopad 2013 - 1:57

Jarmilo,

vše je o lidech.

Já jsem ve výboru jednak proto, že to chci mít pod kontrolou a jednak proto, že jsem byl jako člen statutárního orgánu v a.s., s.r.o., družstvu, v.o.s., o.s. Takže pro mne funkce ve statutárním orgánu není takovou novinkou, jako pro mnoho lidí, kteří nikdy ve statutárním orgánu nepůsobili.

Pokud budete ve výboru, tak budete mít určitě větší přehled. Ale stojí to spoustu času a obyčejně za to je nevděk ostatních členů. Myslíte, že jsem byl nějak pochválen za to, že jsem ze Zelená úsporám získal dotaci 12,5 mil? No nebyl. Jedna kverulantka po skončení revitalizace hystericky požadovala na shromáždění podrobný seznam, kdo vlastně dělal stavební dozor. Ne že by něco bylo špatně, ale že ona na to má právo vlastníka!! Přitom nikdo z výboru jí v tom nebránil, pouze to byla úplně zanedbatelná výše proti celkovým nákladů ve výši 35 mil. Kč. Na to se neptala, to pro ni byly tak velké náklady, že si je ani neuměla představit. :-))

Skutečnost, že může být statutárem i nevlastník vítám. Přece záleží na členech SVJ, zda si zvolí nevlastníka či vlastníka.

V současné době některé soudy nechtějí nevlastníky zapisovat. Přitom to mohou být manželé s rozděleným SJM nebo jiný příbuzný vlastníka.

I s kvorem nemám problém. V a.s. jsou ještě nižší kvora a jedná se o několik řádů větší majetky. Stanovená kvora jsou pouze reakce na skutečnost, že v SVJ není o činnost SVJ zájem a mnoho členů raději čumí na bednu, než by jednou za rok přišli na shromáždění.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.