Vložil lake, 7. Leden 2016 - 22:12

Prodloužení výtahu je nepochybně technickým zhodnocením majetku. Otázka je čí je to majetek. Takže si přečtěte prohlášení vlastníka budovy, či smlouvu o výstavbě, ať se dozvíte kdo je vlastníkem výtahu. Podle toho lze začít uvažovat kdo uhradí prodloužení výtahu o jednu stanici.

Soudím, že prodloužení výtahu (svisle) není změnou vnitřního uspořádání. Většinou bývá schodiště v nástavbě umístěno přesně tam, kde je i v nižších patrech, a prostor výtahové šachty je také půdorysně ve stejném místě.

Váš dotaz ohledně SVJ je zmatečný. Jediný případ, kdy SVJ NEMUSÍ hradit prodloužení výtahu, je ten případ, že vlastníci jednotek zadají zakázku jiné osobě než společenství. Nejde o správu domu, takže SVJ nemá ani zákonné oprávnění, ani povinnost provádět technické zhodnocení na cizí nemovitosti.

Jestliže SVJ dostane zakázku, přijme ji a k realizaci si najme subdodavatele, bude muset tomuto subdodavateli samozřejmě uhradit částku podle smlouvy. Je pak věcí SVJ, aby vynaložený náklad vymohlo na osobách, pro které realizaci zakázky zajistilo.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.