Vložil lake, 5. Listopad 2013 - 10:01

V článku se uvádí: „Úspory na vytápění bytovky by podle energetického posudku měly být dokonce větší, než jsme uváděli v článku. Energetický auditor totiž pracoval s rezervami. V návratnosti investice tak ani nebylo kalkulováno se snížením ceny elektřiny pro byty ze současných 6,80 Kč/kWh na 2,40 Kč/kWh.“

Tato informace je nepravdivá. Možná z neznalosti napsal autor Pavel Sýkora něco, co neplatí. Výhodný tarif pro tepelné čerpadlo v bytovém domě bude spotřebiteli přiznán pouze pro tepelné čerpadlo a elektromotory cirkulace topné vody pro čerpadlo. K přiznání tarifu pro tepelné čerpadlo je nezbytné splnit podmínku, že vytápěcí soustava s tepelným čerpadlem musí být napájena samostatným přívodem a měřena samostatným měřicím zařízením. Pouze pro toto odběrné místo lze přiznat snížený tarif D56.

Pro běžnou bytovou spotřebu jednotlivých bytů je vyloučeno přiznání sníženého tarifu jen z toho důvodu, že v domě je provozováno tepelné čerpadlo. Pro byty v domě a spotřebu SVJ (výtahy, osvětlení) bude i nadále platit běžný tarif pro domácnosti D02d.

Zdroj: http://www.eru.cz/…articles.php?…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.