Vložil Jenda (bez ověření), 30. Říjen 2013 - 18:19

Rád bych opravil příspěvek pana Lakeho, který se vymyká diskutování, neboť jiné, než své názory nálepkuje za špatné a dokonce obviňuje diskutující s jinými názory za švindlující s účetnictvím apod.

Je třeba si uvědomit, že to co pan Lake napsal, je jen jeho názor. Pan Lake není žádný soudce nebo vševěd, aby rozhodoval, co je správné či co správné není.

Jsme na diskuzním fóru a napadat ostatní diskutující s odlišnými názory je hluboce pod úroveň slušně diskutujících lidí. Můžeme spolu nesouhlasit v názorech, ale nebudeme se přece kvůli tomu urážet, napadat, obviňovat apod. Tak hluboce přece klesnout nemusíme, ale rozhodnutí je na každém z nás. Rizikem zmiňovaného pokleslého způsobu psaní příspěvků je fakt, že slušně diskutující pak nechtějí psát své názory, protože nikomu není příjemné být označen za švindlíře, podvodníka, popletu apod. jenom proto, že má odlišný názor než pan Lake.

Abych shrnul věcnou podstatu sporu, tak jde o to, kdo má platit úvěr, který si vzalo SVJ jako právnická osoba. Jedna strana tvrdí, že tento úvěr mají platit vlastníci, kteří si tento úvěr odhlasovali, bez ohledu na to, zda jsou nadále vlastníky svých jednotek. Druhá strana, kam pan Lake zařadil obě paní účetní a kam se řadím i já, tvrdí, že tento úvěr mají platit vždy aktuální vlastníci jednotek.

Já osobně vidím argumenty na obou dvou stranách a bylo by fajn vrátit se ke věcné diskusi bez toho, aby docházelo ke vzájemnému napadání. Jak jsem psal již někde jinde – věcný argument pana Lakeho i ostatních si rád přečtu a zařadím do svého rozhodování. Osobními útoky, nálepkováním, rozhodováním co je správně se zabývat nehodlám, přece jen si chci svou úroveň zachovat.

Navíc si myslím, že obě strany sporu si v několika aspektech velmi dobře rozumí. Naprosto jednoznačně souhlasím s panem Lakem, že nový nabyvatel jednotky se má zajímat o stav jednotky, výši „dluhů“, platby do „FO“, výši závazků vůči vlastníkům atd. Souhlasím s ním i v tom, že by se tento reálný stav měl promítnout do kupní ceny.

Pojďme tedy dál věcně diskutovat, snášet argumenty, ale nesnažme se toho druhého utlouct, urazit, ponížit apod. Jenda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.