Vstup do jednotky a odečet měřidel

Vložil Anonymous, 26. Říjen 2013 - 11:24 ::

Stále tu panuje výkladová nejednotnost ohledně povinnosti vlastníka jednotky umožnit vstup do jednotky a povinnosti vlastníka jednotky umožnit odečet měřidel. Tato nejednotnost přitom plyne patrně z toho, že tyto dvě povinnosti jsou bezdůvodně směšovány či zaměňovány, přitom se jedná o dvě nezávislé povinnosti, z nichž jedna prolamuje jinak zaručenou nedotknutelnost obydlí a druhá nikoliv. Provedení odečtu měřidel totiž obecně vstup do jednotky nevyžaduje. Je pouze věcí vlastníka a správce domu, zda vůbec použije měřiče k rozúčtování nákladů na plnění spojená s užíváním jednotek, a pokud je použije, jaké jejich technické provedení zvolí. Samozřejmě by při rozhodování o technickém provedení měl vzít v úvahu, že k využití měřičů bude nutné provádět jejich odečet. Navíc je obtížné si představit technické řešení, které by k odečtu vstup do jednotky vyžadovalo. Rozdílnost v technickém řešení se spíše odrazí pouze v proveditelnosti a nákladnosti odečtů.

Tolik obecně. Co se týká mých jednotek, za účelem provedení odečtu měřičů nikomu vstup do jednotek zásadně neumožňuji a samozřejmě mi z toho neplynou žádné problémy s rozúčtováním nákladů na plnění spojená s užíváním bytu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.