Vložil lake, 29. Říjen 2013 - 21:45

Máte napsáno ve stanovách: „… hradit stanovené příspěvky na výdaje spojené se správou domu a stanovené příspěvky na opravy, rekonstrukce a modernizace domu a to poměrně dle velikosti spoluvlastnického podílu “

Část stanov týkající se rekonstrukce a modernizace vůbec nepatří do stanov. Tato část stanov je absolutně neplatná pro rozpor se zákonem. Pravomoc SVJ je určena v § 9 odst. 1 ZoVB a zahrnuje pouze správu, provoz a opravy domu, k tomu (podle § 9a ZoVB) poskytování služeb a pojištění domu. Zákon to říká naprosto jasně.

Splácení úvěru není daňově uznatelné. Nejde ani o náklad na správu domu. Zeptejte se na Finančním úřadu, nebo některého daňaře. S každým, kdo by na mne tento švindl zkusil, bych vyrazil dveře – a Vám radím tentýž postup.

Vím, že po tomto státě běhá hodně popletených účetní jako je PeDuPles či Lenka a ty našeptávají takové nesmysly členům výborů, kteří se ve věci vůbec neorientují. To je na trestní oznámení, trestný čin podvodu.

Správa domu nemá vůbec nic společného s jakýmsi úvěrem. Mne vůbec nezajímá, zda si autoopravář, dodavatel elektřiny, České dráhy či T-Mobile vzali nějaký úvěr a nezajímá mne vůbec jak jej splácejí. Já jim platím na základě daňového dokladu, který mi vystavili a v něm žádná splátka jejich úvěru nemůže být zmíněna.

Uhradím na účet SVJ svůj podíl nákladů na rekonstrukci či modernizaci,

  • jestliže o ní bylo řádně rozhodnuto,
  • jestliže ji SVJ pro mne provedlo, a
  • jestliže mi k tomu SVJ předloží daňový doklad kolik ta rekonstrukce celkově stála.

Zda si k tomu SVJ vzalo půjčku od pana Kellnera, od tureckého sultána, nebo úvěr od Komerční banky, to mne vůbec nezajímá.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.