Vložil PeDuPles (bez ověření), 24. Říjen 2013 - 12:37

Ano pane lake, vše co dělám, dělám z přesvědčení, a jsem přesvědčená, že to dělám správně. Zde, u každé diskuze které se účastním, podkládám svá tvrzení většinou paragrafy a logickými postupy, kterými jsem ke svým závěrům došla.

Když si nejsem jistá, kladu otázky a dávám jimi svým názorovým oponentům šanci, aby mě přesvědčili o správnosti názoru svého, přičemž změně názoru jsem přístupna, vždyť slovy klasika – kdo nikdy nemění názory, miluje sebe více než pravdu.

Jenže, mí názoroví oponenti včetně Vás na otázky, které se jim nehodí do vlastního konceptu, prostě neodpovídají, nebo začnou nadávat. Viz zrovna zde, kde 6 mých otázek zůstalo zcela bez odpovědi, dočkala jsem se jen komentáře k doprovodnému tex­tu.

Neustále se zde snažíte, a to v několika tématech, snést hromadu argumentů o tom, jak nemají dluhy nožičky. Podle mě je ale celý problém jinde a zásadní otázky těchto sáhodlouhých debat by měly znít:

  • Pro koho je platné rozhodnutí shromáždění vlastníků přijaté kvórem dle ZoVB? Pro všechny vlastníky stávající i budoucí a na dobu neurčitou případně do nového usnesení měnícího to původní, nebo pro přítomné, pro hlasující pro, pro ty kdo v následujících deseti letech neprodají byt, … doplňte si další blbost dle vlastního uvážení.
  • Jaké povinnosti může příslušný orgán společenství (zde ten nejvyšší = shromáždění) vlastníkům jednotek uložit a společenství je pak oprávněno je po vlastnících vymáhat dle § 9a odstavec 3?

Protože buď může společenství prostřednictvím shromáždění odsouhlasit opravu a její splácení úvěrem z běžných záloh na správu (banky jinou možnost v podstatě neposkytují a důkazy důsledně požadují), nebo tuto kompetenci nemá.

Pokud ji nemá, existuje v této republice odhadem nejméně 20.000 protipráv­ních úvěrů a jestli se to provalí, tak už se nikde nic neopraví; pokud ji má, pak mám pravdu já a povinnost hradit zálohy na správu obsahující splátku úvěru má vlastník vlastnící jednotku k datu splátky zálohy.

Nikoli proto, že by na něj protiprávně přešel cizí dluh, ale proto, že mu tuto povinnost uložil příslušný orgán společenství svým usnesením, které je platné pro všechny vlastníky po dobu, na kterou se doba realizace usnesení vztahuje.

A co se týče účetnictví, nemám moc na výběr. Účtuje se vždy na základě písemných dokladů. Říká-li písemný doklad (usnesení shromáždění), že se bude úvěr splácet ze záloh na správu, nemohu ho jen tak začít účtovat třeba ze záloh na teplo nebo jakkoli jinak.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.