Čipujeme a kamerujeme, se

Vložil Merunka (bez ověření), 15. Říjen 2013 - 17:10 ::

Dobrý den,

mám ještě jeden dotaz. Ty naše problémy s dluhy, které jsem popsal zde (http://www.portalsvj.cz/…a-nabyvatele) chtějí někteří naši vlastníci řešit zavedením „čipů“. Představují si to asi tak, že pokud se zjistí že někdo nezaplatí včas a všechno, že ho „vypojí“.

Z diskuse vyplynulo, že se mají dát čipy na výtahy a na vstupní dveře do domu. Když někdo nezaplatí předepsaný zálohy, má mu prý výbor automaticky dálkově znemožnit použití výtahu. Dále padl návrh na to aby se „čipy“ namontovaly „nějak“ i před vodoměry a aby je šlo použít stejným způsobem – na dálku zablokovat odběr jakmile správce zjistí že nemá platbu na účtě. Dále padl návrh na to aby čipy na výtahu byly použity na provozní náklady výtahů. Tedy zaplatí je kdo je používá. Zní to sice „rozumně“ ale navrhovali to hlavně ty vroucí palice z vyšších pater.

Nakonec to skončilo tak, že výboru bylo rozhodující většinou schválen bez jakékoliv vazby na specifikaci podmínek a způsobu realizace finanční rámec → výbor chtěl 150. Vroucí palice se ozvaly zda to není málo, jestli raději není lepší rovnou 250. Chvíle pro licitaci.. a schválilo se 300.000 – na „čipy“ na „kamery“ a na „blokování“ (ani jedno ale není explicitně v usnesení bude prý uvedeno následující „Shrom schválilo fin rámec na realizaci kamer systému a nového systému ochrany vstupních dveří“).


Mne by zajímalo zda s tím lze něco nebo proti tomu něco udělat. Je mi jasné, že je to psychopatický nápad blokovat údajnému neplatiči výtah – zvlášť pokud jím fakticky být nemusí ale je pouze „v nemilosti“ členů výboru. Stejně tak bude pouze o „víře“ tvrzení výboru že někdo „se cachtá v teplý vodě ale my ostatní vlastníci to platíme“. SVJ tedy podpořené zmanipulovaným usnesením (které ale o realizaci ani technické specifikaci nic neuvádí – pouze o finančním rámci!) podniká kroky za které není nikdo osobně odpovědný.


Domnívám se skromně, že instalace kamer za účelem sledování počtu osob vstupujících do bytu vlastníka a z toho odvozování počtu osob pro služby nebo blokování výborem či správcem označených jedinců – a to i kdyby skutečně něco dlužili – je nezákonné.

Můžete mi jakkoliv v této „bláznovské situaci“ poradit

Děkuji Merunka

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.