Vložil Hubert (bez ověření), 14. Říjen 2013 - 0:29

ale co v nasem state neni, ze

kdyz nekdo leze do SVJ, mel by dostat i informace o stavu uctu vcetne zavazku, ktere s bytem prebira. Banky do 300.000 na bytovou jednotku nechteji po SVJ ruceni byty ale jen platbami do FO.

U nas nedavno jeste bylo 5 mio na ucte … ze nekdo dosud nevymyslel, ze kdyz proda byt … tak by mu ty penize ktere vlozil do FO ..... se mu take mohli vratit.

Domnivam se, ze spravne by se to melo vykladat jako podvod pri kupni smlouve bytu a snazit se spise anulovat tuto smlouvu, nez utocit na predsedu SVJ, ze musi platit uver bance. Ze je byt ci SVJ zatizeno hypotekou je dost podstatna informace.

PS:

Co udela banka, kdyz SVJ nebude splacet uver ?

Exekutor proda prvni ci dva byty uspokoji pohledavku banky a postizeni nebydlici budou u vchodu vybirat penize ?

PSS: Muze novy vlastnik anulovat minula rozhodnuti s odvolanim, ze o nich nehlasoval ?

Praxe: Mame uver, za ktery rucime bance nemenou castkou platby do FO a z ktere se take tento uver splaci- spis si to banka sama strhava. Platby do FO se bez souhlasu banky nesmi snizit. Do FO plati majitele bytu. Velikost plateb do FO odsouhlasuje clenska schuze pouze kvalifikovanou vetsinou. Jak novy majitel docili stanoveni individualni castky platby do FO … a jak mu v tom pomuze soud vcetne NSS ? … domnivam se, ze nijak …

ale je jiste, kdyz minuly majitel ma dluh na sluzbach ci do FO .. tak to nelze po novem majiteli vymahat… jde to k tizi celeho SVJ, vcetne noveho majitele.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.