Stavební povolení, cena

Vložil efoun2, 3. Říjen 2013 - 7:52 ::

Dobrý den, stručně: chtěl bych přistavět část chodby k bytu, v domě je 18 bytů, jedná se o 3 m2, stačí postavit zeď (1,65×2,5 m) se dveřmi, vím co vše si mám zařídit, ale zarazila mě CENA stavebního povolení, chtějí 5.000,– (Stavbu pro bydlení s více jak 3 byty, vydání stavebního povolení na změnu dokončené stavby → poplatek 1/2). Zdá se mi to trochu moc za povolení postavení jedné zdi. Stavební úřad po mě ještě požaduje orazítkovanou projektovou dokumentaci (dalších 5.000,–) a statické posouzení stavby (dalších pár tisíc za statika).

Nezle stavbu zařadit například dle zákona č. 350/2012 Sb., §104, bod 1, písmeno k – tedy „stavební úpravy pro změny v užívání části stavby, kterými se nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se její vzhled a nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí“. V takovém případě jestli se nepletu stačí poplatek za ohlášení.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.