Vložil lake, 25. Září 2013 - 13:41

Zálohy mají být stanoveny ve výši 1/12 předchozích nákladů, plus případné očekávané zdražení vstupů. Bezdůvodně vysoká záloha je neoprávněná. Správně jste si ji upravila sama podle Vaší úvahy.

Rozúčtování služeb se děje podle schválených pravidel (§ 11 odst. 4 ZoVB). Změna je možná jedině opět usnesením shromáždění. SVJ je povinno tvrdit a prokazovat, že bylo řádně svoláno shromáždění, že proběhlo a že na něm bylo o věci hlasováno. I kdyby shromáždění řádně rozhodlo, není možná změna zpětně, nýbrž teprve od 01.01.2014 (na následující zúčtovací období). Řádné vyúčtování Vám tedy předáno nebylo. Nejste povinna hradit nic.

Přeplatek vyplývající z vyúčtování je splatný do 7 kalendářních měsíců po uplynutí zúčtovacího období, při rekalmaci do 8 měsíců. Marným uplynutím této lhůty Vám vzniklo právo požadovat vrácení VEŠKERÝCH složených záloh na služby za uplynulý rok. K tomu samozřejmě nabíhá úrok z prodlení od dne následujícího po dni, kdy mělo nejpozději dojít k vypořádání.

Započtěte tyto částky na Vaše letošní úhrady záloh na správu a záloh na služby. Informujte prokazatelně SVJ co proti čemu započítáváte a na co jsou určeny částky které případně hradíte.

Je bezvýznamné, že vyúčtování služeb nebylo odsouhlaseno shromážděním. Zákon neukládá takovou povinnost. Případné schválení kýmkoliv nemá naprosto žádný vliv na řádnost či neřádnost vyúčtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.