Vložil lake, 21. Září 2013 - 7:00

Podle mne by se nemělo v žádném případě jednat o „novou věc“.

Naopak: celá vodovodní přípojka (včetně jejího vedení uvnitř domu tazatelky) by měla být cizí věcí.
Zřídí si ji odběratel předané vody na své vlastní náklady a sám ji také bude provozovat. To je důležité z hlediska odpovědnosti za škodu: vznikne-li škoda v souvislosti s provozem přípojky (např. vytopení sklepů, nebo vyteče 3000 m3 vody do země), bude škodu hradit provozovatel této přípojky. Nikoliv odběratel vody, kterým bude SVJ.

Cizí potrubní vedení v domě ovšem nepodléhá vůbec schválení SVJ. To jsou jen fantazie v rozporu s právem.
Společenství je pouhý sluha!!! Nutná je smlouva, nejlépe smlouva o zřízení věcného břemene, kterou mohou podepsat pouze vlastníci jednotek. Těm přece dům patří. Bláznivý výbor SVJ reprezentuje pouze sluhu, který nemá do toho co mluvit.

Dále je třeba předem uzavřít dvoustrannou smlouvu o způsobu účtování tzv. předané vody.
Smlouvu uzavírá dosavadní odběratel (SVJ) s osobou, která se chce napojit za fakturační vodoměr. Tato smlouva se předkládá dodavateli vody a osobě provádějící odvádění splaškových vod. Dodavatel vody by měl na základě toho účtovat oběma odběratelům, připojeným v jediném odběrním místě, odděleně.

Toto vše je však třeba znát a vyřešit předem. Váš výbor se chová jako parta retardů, kteří vůbec netuší o co jde, nevědí do čeho se pouštějí a neznají hranice právní způsobilosti SVJ.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.