Vložil lake, 15. Srpen 2013 - 13:45

Pane otaku, vaše nájemní smlouva je částečně neurčitá v části, která má definovat úhradu za plnění spojená s užíváním bytu. Neměl jste ji v této podobě podepisovat.

Jestliže jste už uhradil platbu za fond oprav, kterou na Vás vymáhala majitelka (podle mne neoprávněně), zbavil jste se i do budoucna možnosti odepřít úhradu těchto částek. Neuváženým zaplacením nad rámec Vašich povinností jste dal souhlas s důvodem platby nejen pro letošní rok, ale váš souhlas Vás zavazuje i do budoucna. Došlo k nenávratnému přesunutí důkazní povinnosti.

  • Do zaplacení byla majitelka povinna tvrdit a prokazovat, že součástí Vašich plateb je i „fond oprav“ a další platby v nájemní smlouvě neuvedené. To by soudu nebyla schopna prokázat.
  • Dobrovolným zaplacením požadovaných částek jste s nimi ovšem vyjádřil souhlas. Nyní jste to Vy, kdo by musel tvrdit a prokazovat, že tyto platby nepatří mezi úhrady, ke kterým jste se v nájemní smlouvě zavázal.

Každý soud by dal v této situaci majitelce za pravdu v tom, že jste uznal neurčité části nájemní smlouvy za platné. Je tedy celkem zbytečné, že se zde na to ptáte. Domnívám se, že radit Vám cokoliv je v tomto okamžiku už zbytečné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.