Vložil Arny, 14. Srpen 2013 - 14:58

Asi jsem se nevyjádřil úplně srozumitelně. Představím-li si modelovou situaci, tak se na shromáždění SVJ dostaví třeba 20 spoluvlastníků jednotky a každá z těchto osob prohlásí, že bude za garáž vykonávat hlasovací právo. Jak by mělo SVJ postupovat?

Mezitím jsem našel ve FAQ vcelku pochopitelnou metodiku:

  1. Jsou-li na shromáždění přítomni spoluvlastníci jednotky s polovičním nebo nižším spoluvlastnickým podílem, vykážou se v zápisu jako „nepřítomný vlastník“.
  2. Jsou-li přítomni spoluvlastníci jednotky s nadpolovičním spoluvlastnickým podílem, vykážou se v zápisu jako „přítomný vlastník“ a hlasují jedním nedělitelným hlasem.
  3. Neshodnou-li se, vykážou se jako „přítomný vlastník“ a „neplatný hlas“.

Toto odpovídá i postupu, který byl aplikován na shromáždění SVJ před cca 2 lety. Nyní jsem četl zápis ze shromáždění, na kterém jsem nebyl přítomen. Zde se účastnilo cca 30 % spoluvlastníků garáže. Ti ze svého středu zvolili jednoho, který za celou garáž hlasoval. To sice koresponduje s Vaším výše uvedeným názorem, ale je to v rozporu s FAQ ad a).

Zdá se, že by toto mohlo být přesněji definováno stanovami. Je to možné, nebo by to bylo v rozporu s obecně platnou právní úpravou? Děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.