Vložil lake, 11. Srpen 2013 - 10:37

SVJ nemá žádné oprávnění zabývat se spoluvlastnickou strukturou uvnitř jednotky. Proto nemáte důvod zkoumat jaké jsou spoluvlastnické podíly spoluvlastníků jednotky na jednotce. Tyto podíly (které nazýváte „hausnumera“) se v činnosti SVJ nijak neprojevují a podle nich se v SVJ nikdy nehlasuje.

Ubezpečte se, že k hlasování používáte pouze spoluvlastnické podíly vlastníků jednotek uvedené u jednotek v katastru, nikoliv spoluvlastnické podíly spoluvlastníků budovy.

SVJ není oprávněno vyžadovat přítomnost všech spoluvlastníků jednotky na shromáždění, ani není oprávněno vyžadovat plnou moc od nepřítomných spoluvlastníků jednotky; spoluvlastník jednotky nic takového prokazovat nemusí. Že je oprávněn jednat navenek za všechny spoluvlastníky plyne přímo z Občanského zákoníku. Jste tedy povinni brát jej jako reprezentanta celé jednotky.

Všichni spoluvlastníci jednotky jsou dohromady společnými členy SVJ (§ 9 odst. 5 ZoVB). Na shromáždění hlasuje tedy kterýkoliv z nich za celou jednotku jediným nedělitelným hlasem (§ 11 odst. 3 ZoVB). Obdobně to platí pro jednotku ve společném jmění manželů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.