Komínový průduch

Vložil Polka, 2. Srpen 2013 - 20:37 ::

Dobrý den,

ZÁKON č.72/1994, ve znění p.p. § 2, písm. g) uvádí „Pro účely tohoto zákona se rozumí "společnými částmi domu části domu URČENÉ PRO SPOLEČNÉ UŽÍVÁNÍ, zejména základy,.....­.komíny, výměníky tepla…“ PROHLÁŠENÍ vlastníka definuje společné části domu stejně jako zákon. Komín je tedy společnou částí domu, přesněji řečeno komínové těleso je společnou částí domu. Samotný komínový průduch (ať už s komínovou vložkou či bez) není společnou částí, protože komínový průduch NENÍ URČEN PRO SPOLEČNÉ UŽÍVÁNÍ, ale je určen výhradně pro užívání jedním vlastníkem. (Vložil Anonymous, 19. Prosinec 2011)

…a co platí v případě, kdy komínový průduch je určen pro společné užívání tří bytových jednotek? Měl by být společnou částí či ne? Resp., kdo by měl hradit vložkování? V našem prohlášení vlastníka se o průduchu nic nepíše. Náš dům 66 bytů, 13 komínových průduchů, vždy jeden pro tři byty. 13 bytů má svůj komínový průduch. Ostatní byty bez průduchu. Polka

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.