Vložil Pavel, 21. Červenec 2013 - 1:35

1)neznám předpis, který by předpokládané náklady nějak podrobněji definoval. V dalším tedy pouze oznamuji, jak to děláme u nás.

2)pro shromáždění připravuji tabulku, ve které jsou sloupce s údaji:

rok n: plánovaný rok

rok n-1: plánované údaje roku v době
konáni shromáždění (listopad)

rok n-2: skutečnost

rok n-3: skutečnost

rok n-4: skutečnost

Domnívám se, že z údajů jednoho roku nelze nic usoudit. Z historických dat za skutečnost 3 let už lze něco usuzovat. Pokud je významný posun od předchozích let, tak je to doprovázeno komentářem (odhadované zvýšení ceny, zvýšení DPH, snížení ceny vlivem zateplení atd.).

3)řádky máme přibližně stejné. Máme jich 17 výdajových. Ten detail, z čeho se skládají ostatní služby, je podle mého nadbytečný, resp. já ho ke schválení nedávám.

4)zaráží mne plánovaná záloha na teplo. Je prakticky stejná (u Vás 0,910 mil., u nás 0,912 mil. Kč) ale oproti Vašim 5 605 m2 máme skoro 10 000 m2. Náklady na teplo máme tedy přibližně poloviční. A to plánuji tak, aby byl nějaký přeplatek při průměrném průběhu zimy.

5)neumím si vysvětlit výši sociálního a zdravotního tzv. „pojištění“. To Vám předložil SBD Stavbař? Sazba sociálního je 25% a zdravotního 9%. To má platit SVJ za funkcionáře. Vy uvádíte základ pro výpočet odměn 140 000 Kč. Potom mi vychází soc/zdr na 35 000/12 600­. Přitom v podkladu je 84 000/32 000. To je dost velká odchylka. Při 5 členech výboru a 3 členech KK by šlo rozložením výplat většinu sociálního eliminovat. Já bych se zkusil zeptat výboru, co je to za čísla.

6)proti nám máte také dost velkou spotřebu el. energie společných prostor. U Vás 120 tis. u nás 126 tis. U nás jsme zrušili přebytečné elektroměry, kde byly v podstatě jen stálé poplatky. Dále jste zavedli čidla, která rozsvítí pouze to patro, kde je pohyb.

7)způsob rozdělení záloh na příspěvky na správu a na služby máme tedy podobný. Nevím, zda máte nějaký podrobnější rozklad položky 14 Tvorba dlouhodobé zálohy. U nás pro tuto položku předkládám plán údržby, revizí, oprav a modernizace na 10 let. Pokud to nemáte, tak tam bych viděl slabinu Vašeho „Rozpočtu…“. Netvrdím, že musí být 10 let, ale jeden rok by mi osobně nestačil a začal bych se ptát.....

8)výše uvedený postup, jak ho praktikujeme u nás, členům SVJ vyhovuje a proto ho, včetně záloh na příspěvky a služby, zachováme i v podmínkách NOZ.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.