Vložil lake, 12. Červenec 2013 - 9:22

Stanovy SVJ nejsou dané zákonem. Takže jste hledal špatně. Buď existují konkrétní schválené stanovy konkrétního SVJ, nebo se použijí vzorové stanovy, které byly vydány jako nařízení vlády č. 371/2004 Sb..

  • kotel: náklady na el. energii k provozu kotle a cirkulačních čerpadel jsou nákladem na poskytování služby „vytápění“, popř. služby „poskytování TUV“. Tyto náklady se rozúčtují podle celostátně platného předpisu (vyhláška č. 372/2001 Sb).
  • výtahy – el. energie: je součástí nákladů na službu „výtah“. Způsob rozúčtování této služby viz Prohlášení vlastníka budovy (§ 4 odst. 2 ZoVB), nebo viz schválená pravidla rozúčtování služby (§ 11 odst. 4 ZoVB).
  • el. energie ve společných prostorách: viz Prohlášení vlastníka budovy (§ 4 odst. 2 ZoVB), nebo viz schválená pravidla rozúčtování služby (§ 11 odst. 4 ZoVB).
  • osvětlení: položka již je obsažena v el. energii ve společných prostorách.
  • vzduchotechnika: položka již je obsažena v el. energii ve společných prostorách.

Bránit se proti pravidlům obsaženým v Prohlášení vlastníka můžete nejlépe tak, že si nepořídíte jednotku v takovém domě. Bránit se proti pravidlům schváleným podle § 11 můžete stejným způsobem. Jste-li již vlastníkem jednotky v domě, vyvolejte hlasování o změně pravidel a pak se obraťte jako přehlasovaný vlastník na soud podle § 11 odst. 3 ZoVB. Jste povinen tvrdit a prokazovat, že pravidla jsou v rozporu se zákonem, nebo v rozporu s dobrými mravy (například proto, že způsobují bezdůvodné obohacení určitých osob na úkor jiných osob).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.