Vložil lake, 6. Červenec 2013 - 13:06

Pane Kolemjdoucí, ona diskuse v roce 2009 se netýkala hlasování per rollam. Musím to vědět, protože jsem byl autorem úvodního příspěvku oné diskuse :-). Obsah a směr diskuse vždy určuje úvodní příspěvek, pokud to nevíte.

Také rozsudek, z něhož jsem v onom úvodním příspěvku citoval, se ani v nejmenším netýkal hlasování per rollam. Týkal se normálního hlasování na shromáždění SVJ, které kdosi chtěl protiprávně doplnit o dodatečně sehnané podpisy. To nebylo hlasování per rollam, ale snaha dodatečně zfalšovat výsledek hlasování, které proběhlo na řádné schůzi shromáždění.

Stejné je to s mou tehdejší odpovědí panu mc: nikde jsem v ní nenapsal, že by vlastníci jednotek nemohli přijímat rozhodnutí podepisováním listiny. Nesouhlasil jsem s jeho pokusem propašovat do stanov rozhodování podle § 11 odst. 5, což jsou (kromě oprav) záležitosti, o kterých není SVJ oprávněno vůbec rozhodovat. Toto vyplývá z § 9 odst. 1 ZoVB a zde to ostatně píšu opakovaně.

Není tedy pravdou Vaše tvrzení, že jsem údajně „změnil názor“. Samozřejmě že nezměnil. Vždyť před pár dny (2. červenec 2013 – 13:30) jsem zde uvedl totéž. Cituji:

  • „O změně stavby, jejím technickém zhodnocení a dalších záležitostech vyjmenovaných v § 11 odst. 5 rozhoduje vlastník stavby. Nikoliv společenství. Sluha SVJ nerozhoduje o cizím majetku. O těchto záležitostech se usnášejí vlastníci jednotek mezi sebou (s výjimkou oprav), proto to vůbec nepatří do stanov.
    Toto není jediná chyba vzorových stanov a paskvilu ZoVB.“

Viz http://www.portalsvj.cz/…-shromazdeni#….
------------------------------------------------------------------------

Namísto toho, abyste psal o věcech, které mohou zajímat také ostatní, soustřeďujete se s panem Dotazem na to, co jakýsi lake údajně napsal či nenapsal před čtyřmi lety. Nikoho kromě Vás dvou to nejspíše nezajímá. Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.