Vložil lake, 1. Červenec 2013 - 21:20

Zákon neobsahuje pojmy „schůze SVJ“, ani „shromáždění společenství SVJ“, ani „členská schůze“. Nepoužívejte vlastní fantazijní pojmy, které zákon nezná, jinak Vám nebudeme rozumět. A co je horší – vy si v domě také nebudete vzájemně rozumět.

O společných záležitostech domu, o jeho správě a provozu rozhoduje shromáždění vlastníků jednotek. Shromáždění koná schůze alespoň jednou ročně. Na schůzích shromáždění přijímají vlastníci jednotek usnesení. Přijatá usnesení jsou vždy závazná pro vlastníky jednotek navzájem.

Pokud vzniklo SVJ jako právnická osoba, jsou usnesení přijatá shromážděním závazná také pro SVJ. Shromáždění je zároveň nejvyšším orgánem SVJ, volí statutární orgán SVJ a rozhoduje o záležitostech správy domu, nejsou-li v přímé kompetenci statutárního orgánu.

O opravách, modernizaci a rekonstrukci společných částí a společných technických zařízení domu rozhodují vlastníci jednotek zpravidla na schůzi shromáždění (nebo per rollam), a to tříčtvrtinovou většinou všech (hlasů). Viz § 11 odst. 5 ZoVB. Jestliže usnesení nebylo přijato, pak modernizace výtahu nebyla řádně schválena.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.