Vložil X (bez ověření), 20. Červen 2013 - 17:07

Pro svou otázku jste si nemohl vybrat vhodnější den. Právě mám v pokoji teplotu 30°C a relativní vlhkost 60%. V tuto chvíli okna přímo přístupná z mého bytu slouží opravdu pouze mně. Dělám si s nimi, co se mi zrovna zlíbí (pozn. doufám, že se otevření okna nepovažuje za změnu vnějšího vzhledu domu :).

Okna jako součást jednotky mají nespornou výhodu v tom, že odpadají dohady o (ne)spravedlnosti výše příspěvku na jejich výměnu. Každý si zaplatí výměnu svých oken, proti tomu snad nejde nic namítat. Dále odpadají dohady o výši kompenzace těm, kteří si již okna vyměnili na vlastní náklady.

Původní tazatelka Romana se snad dokonce diví, že vlastníci, kteří si již svá okna vyměnili na vlastní náklady, nesouhlasí s čerpáním částky z „fondu oprav“ na výměnu z jejich pohledu cizích oken. Je vůbec divné, že tam ty peníze mají (nejsou to žádné drobné). Na co je vlastně syslili, když na okna jistě ne. Pokud jim peníze v tom jejich „FO“ přebývají, tak nechť si je vrátí. Není sporu o tom, že hromadnou výměnu dosud nevyměněných oken, které jsou součástí jednotek, může bez větších problémů zajistit i SVJ na základě smluv s jednotlivými vlastníky. V těchto smlouvách se dohodnou i platební podmínky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.