Komercni prostory domu

Vložil Jakub, 10. Červen 2013 - 10:19 ::

Dobry den,

rad bych s Vami sdilel situaci, ktera nastala v jednom z domu drive vlastnenych BD a nyni pod SVJ.

BD je dle katastru nemovitosti pravoplatnym vlastnikem nebytovych prostor v dome, kde funguje SVJ a BD je minoritnim vlastnikem. Nebytove prostory nyni slouzi jako restauracni zarizeni (rekneme 5 cen. kat.). Restaurace je ve stavu, ktery neodpovida soucasnym hyg. normam. Chybi odvetrani pachu z kuhchyne nad stresni prostory domu, nefunguje izolace podlahy kuchyne a toalet.

Vim, ze v mnoha pripadech BD rozprodavalo byty s podilem na nebytovych prostorech. V pripade, ktery popisuji, BD zrejme odkoupilo cely nebytovy prostor do sveho vlastnictvi.

  1. Lze tuto transakci, ktera velmi pravdepodobne probehla bez obeznameni ostatnich (mensinovych vlastniku), pravne napadnout?
  2. Lze pozadovat technicke upravy restaurace, aby provoz odpovidal platnym stavebnim a hyg. normam?
  3. Lze BD navysit prispevky do FO spojene s provozovanim komercni cinnosti v nebytovem prostoru domu(ackoli SVJ neni vlastnikem prostoru, je vetsinovym vlastnikem domu)?

Prosim o reakce, rady, doporuceni.

Dekuji, Jakub

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.