Vložil Petr, 10. Červen 2013 - 9:57

Neměňte stanovy, ale smlouvu. Smlouva je vypověditelná. Na změnu stanov byste nesehnala dost hlasů, dle toho co píšete. Ve stanovách (nebo v usnesení shromáždění) máte např. ukládání záloh na účet společenství nebo jinam ? Pokud by smlouva překračovala ustanovení stanov a ZoVB, tak má doufám přednost zákon, i když při vzpomínce na smlouvy dealerů dek, vysavačů, hrnců o tom někdy pochybuji. Potom by vám nezbývalo nic jiného než žaloba k soudu. Nebyla byste první ani poslední.

Zajímejte se také u smlouvy se správcem o vyúčtování, abyste věděla kolik je peněz na účtu, kolik je pohledávek vůči dlužníkům, kolik závazků. Zajímejte se, zd avýbor dluhy vymáhá. Zajímejte se, zdá máte Dohody o provedení práce, kterými odtéká leckdy dost peněz. Zajímejte se, zda má výbor odměny přiměřené nebo přemrštěné. To vše byste poznat z vyúčtování. Zajímejte se, zda se dělají výběrová řízení nebo se zakázky dávají přátelům.

Z vyúčtování služeb musí být jasné, zda vás někdo šidí při chybném rozpočítání vody nebo zda máte zbytečně moc drahých popelnic, které se vyvážejí poloprázdné. Každá obec má vyhlášku, kolik je odhad norma litrů popelnic na osobu týdně.

Ať vám zkusí správce říci, že nemáte právo vědět, za co jste např. utratili peníze !!! Třeba to dal předsedovi a ten vás měl s tím seznámit na výroční schůzi nebo to žýdejte po správci. Smlouvu o roční závěrce jistě ve smlouvě má.

Možná správce sdělí, že vše dostává předseda a není pravda že nic neví.

Problém smlouvy řešte, až ji budet znát. Nechápu proč řešíte, „co když bude ve smlouvě plná moc zastupování ve všem“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.