Vložil lake, 28. Květen 2013 - 22:35

Váš příspěvek se pouze okrajově týká tématu této diskuse. Přesto odpovím. K Vašim dotazům:

1. Tazatel se ani slovem nezmínil o dálkovém odečtu. Přečtěte si raději úvodní příspěvek. Pokud by odečet prováděl výhradně rozúčtovatel, ručil by pochopitelně za veškeré chyby. Takový případ ovšem v této diskusi nenastal, jak jste si zřejmě neráčil všimnout. Jestliže na odečtu je podepsán vlastník jednotky, ručí za správnost on.

2. Pokud bude provedeno rozúčtování "blbě", míníte zřejmě že je vadné z důvodu na straně rozúčtovatele. Přečtěte si vaše pravidla rozúčtování, abyste byl v obraze jak lze postupovat dále. Běžný postup u všech vyúčtování (který Vy zřejmě neznáte) je reklamovat v reklamační lhůtě, která musí být ve vyúčtování uvedena a činí minimálně 21 dnů.

3. Jak by se to v dalším roce srovnalo je naprosto triviální záležitost. Zeptejte se ve Vašem SVJ jak probíhá každoroční rozúčtování na základě náměrů vodoměrů. Postupuje se podle rozdílu mezi počátečním a koncovým stavem. Pokud Vám to předseda nevysvětlí, položte nový dotaz v nové diskusi.

4. Nahlédnout do rejstříku můžete, podpisové vzory statutárů tam ovšem nenajdete. Ty se již pár let v rejstříku nezveřejňují. Ostatně toto nemá vůbec žádnou spojitost s úvodním dotazem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.