Vložil Matějka Jaroslav, 13. Leden 2008 - 13:27

Vážený pane Alce. Souhlasím s panem Vávrou a doplňuji. Předpokládám, že kotelna je jako společná část domu zapsána v „Prohlášení…“ včetně technických zařízení. V souladu se zákonem č.458/2000 Sb. – Energetický zákon a dalšími zákony by měly být uzavřeny mezi SVJ a provozovatelem tepelného zdroje-dodavatelem tepla:

  1. „Nájemní smlouva“ o nájmu tepelného zdroje, včetně podmínek provozování, poviností nájemce a poviností vlastníka, především k financování údržby, běžných oprav, ale i velkých oprav-výměny celků. Součástí této smlouvy je výše odměny provozovateli za provozování tepelného zdroje včetně zisku a mzdových potřeb a případné nájemné. Nájemce-dodavatel tepla musí být oprávně podnikat v oblasti tepelného hospodářství (minimálně koncesovaná živnost).
  2. „Kupní smlouva“, kde jsou v souladu se zákonými předpisy, včetně cenových rozhodnutí ERÚ (Energetického cenového úřadu) uvedeny podmínky tvorby kakulace ceny tepla.
  3. Každý rok od provozovatele tepelného zdroje musíte obdržet Oznámení o ceně tepla pro daný kalendářní rok, Cenovou kalkulaci tepla na základě Cenového rozhodnutí č.9/2004 ve znění platných úprav – toto je závazný materiál pro stanovení ceny tepla, způsob kalkulace ceny tepla včetně výčtu oprávněných nákladů, a dále nákladů, které do ceny tepla nelze zahrnout. Součástí oznámení je Splátkový (zálohový) kalendář.
  4. Za kalendářní rok obdržíte fakturu za teplo včetně přílohy Náklady tepelného zdroje v členění dle Cenové kalkulace. V případě, že je vám fakturováno každý měsíc, měli by jste obdržet sumarizaci ročních nákladů tepelného zdroje, kde je stanovena roční průměrná cena v Kč/GJ. Tato cena je cenou regulovanou.

V souladu s ujednáním v Kupní smlouvě je SVJ vlastníkem tepelného zdroje, a provozovatel tepelného zdroje je povinnen vlastníkovi – odběrateli tepla doložit, případně nechat nahlédnout do podkladů-faktur zaúčtovaných nákladů v ceně tepla.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.