Vložil GeorgeW, 26. Květen 2013 - 16:06

Paní Jano, myslím si, že se mýlíte. Jako neregistrovaný pozorovatel jsem sledoval příspěvky pana Lake hodně dlouho. V žádném případě jeho příspěvky není možno hodit do koše nebo ignorovat. Myslím si, že základní problém mnohých vlastníků je v (absolutní) neznalosti „pravidel hry“. Samozřejmě si nedovolím citovat nikde cokoliv od Lake, aniž tomu, co Lake píše, porozumím. Naše SVJ vzniklo v roce 2010; pokud Vám řeknu, že polovina vlastníků dosud nečetla stanovy, prohlásíte, že tomu nevěříte. Povědomost o ZoVB je rovněž mizerná. Teď přišlo vyúčtování a zejména nepracující důchodci se diví.
Podle mé zkušenosti, mezilidské vztahy jsou nabourávány proto, že mnoho vlastníků nejzákladnější „pravidla hry“absolutně nezná. Vůbec nezjistili, že proti našemu původnímu stavu (byli jsme družstevníci, po více než deseti letech „přechodu“ vzniklo konečně SVJ) jsme nyní za hospodaření odpovědni my vlastníci.
Pokud jde o práci ve volených orgánech, není to jednoduché. Neznám posici pana Lake, nevím, má-li možnost kandidovat do výboru. Znám však jedno jiné SVJ, kde cílenou agitací, znemožňují určité skupiny práci ve výboru lidem, kteří se snaží o to, aby se zbytečně peníze nevyhazovaly.
Na závěr: pane Lake, díky za Vaši práci.

Jirka z F.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.