Dluhy nepřecházejí na nového vlastníka - OPRAVDU?

Vložil Neználek' (bez ověření), 23. Květen 2013 - 3:40 ::

Dobrý den,

sáhodlouze se vysvětluje že dluhy čímž je i modernizace nepřechází na vlastníka. Věděl by někdo k čemu tedy slouží následující §?
§ 20 odst. 3 zákona č. 72/1994 Sb.,
Práva a závazky dosavadního vlastníka budovy, popřípadě vlastníků jednotek v domě, týkající se společných částí domu a pozemku, zejména zástavní práva a věcná břemena, přecházejí na nové vlastníky jednotek nabytím vlastnictví k těmto jednotkám.
Vlastníci u nás jsou přesvědčeni právě ze znění tohoto §20/3 (a masáže správce, který úvěr zařizoval), že není třeba ni žádných obav, právě ze situací kterými zde straší Lake… situace je taková, že naše stádo halasně řvalo na ty, kteří úvěr brát nechtěli a odsouhlasili na Shromáždění, že úvěr si vezme SVJ. A tak se i stalo (za SVJ podepsán předseda a místopředseda ale smlouvu nechtějí zveřejnit). Žádné závazky vlastníků vůči SVJ nebyly smluveny. Pouze se předepsaly vyšší zálohy na správu ze kterých se to platí.

V čase splácení (je to již 7 měsíců od uzavření úvěrové smlouvy) se již dva vlastníci přestěhovali – přitom halasně byli jak za výtah (na ten byl ten úvěr) tak za úvěr. Nyní jsou pryč. Po několika letech jistě ti jejich nabyvatelé „zázračně prozřou“, a budou žádat nazpět bezdůvodné obohacení. Takže jim to nějaká „klika“ možná i vrátí.

A moje otázka zní, kdo to zaplatí? Pokud platí, že dluhy nepřechází na nabyvatele, pak bývalí vlastníci (kteří se ale mohou „ztratit v překladu“) nebo i vesele umřít, protože úvěr je na 25 let. A předpokládejte prosím, že až u nás nastane „lámání chleba“ nepochybně bude polovina dnešních 60-tníků kteří řvali „PRO“ pod drnem. Zaplatí to tedy ti původní co ještě budou „neprodali“ a jsou živi? Nebo přeci jen platí §20/3 a ten judikát byl jenom „přestřel“?

díky za rady

Neználek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.