Vložil Viktor_SVJ, 22. Květen 2013 - 9:15

Tím cizím automechanikem, který pouze ze zákona spravuje cizí majetek, je SVJ-právnická osoba. Pokud tomu nyní už rozumíte, pak jste pochopil vše.

Vase prirovnani je uplne mimo. Automechanik je opravdu uplne cizi, zatimco v nejvyssim organu te pravnicke osoby SVJ sedim ja.

A to s temi zalohami mi vysvetlovat nemusite, to je mi jasne. A abyste mne neskatulkoval k tem „schovat sebrat ukrast nedat“ zlym Cechum – nemam s tim zadny problem, ze se rekonstrukce financuji nezalohove. A nemam zadny problem s tim, ze o rekonstrukcich a modernizacich nerozhoduje vybor SVJ. Problem mam akorat s tim, ze o nich nerozhoduje Shromazdeni SVJ, ale shromazdeni vlastniku jednotek, coz jsou ti sami lide.

Velmi rad bych slysel odpoved na svoje otazky ke konci tohoto prispevku. Co vlastne je „shromazdeni vlastniku jednotek“? V ZoVB se tento termin vyskytuje pouze jednou, jakozto organ SVJ. Nikde jinde jsem ho nenasel, nikde jsem nenasel popis, jak by melo fungovat a jakymi pravidly se ridit.

A jeste dve citace: Vlastníci jednotek VŽDYCKY jednají na shromáždění vlastníků jednotek. To je jediný v zákoně uvedený způsob, jak vzájemně jednají o společném majetku.

Shromáždění vlastníků jednotek existuje v domě vždy. Jakmile vznikne právnická osoba SVJ, stává se toto shromáždění bez jakékoliv změny zároveň nejvyšším orgánem SVJ.

Kdyz tam tato dve tvrzeni dohromady, vlastnici o spolecnem majetku jednaji v nejvyssim organu SVJ. A presto opakovane ctu, ze SVJ nemuze rozhodovat o rekonstrukcich/mo­dernizacich – ale pritom je to jediny zpusob, jak vlastnici mohou jednat? Nebo jde jen o to, ze pod SVJ si nekdo predstavuje vybor SVJ (ktery o rekonstrukcich rozhodovat nemuze), zatimco jiny si predstavuje Shromazdeni v.j., ktere o nich zjevne jednat muze?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.