Vložil lake, 18. Květen 2013 - 7:26

Adresa trvalého pobytu osoby je bezvýznamná (kromě rozúčtování úhrady za komunální odpad v některých obcích). Že osoba není rozhodnuta kde v budoucnosti bude bydlet je bezvýznamné (kromě jednoho případu popsaného v odkazu níže).

Pokud jste snad nenahlásil osoby, které patří do skupiny pro rozúčtování služeb, nesplnil jste povinnost kterou Vám ukládají stanovy. Dochází k Vašemu bezdůvodnému obohacení podle Občanského zákoníku. To může na Vás být vymáháno i přes to, že jste neposkytl povinné údaje.

Ohledně Vašich povinností musíte vyjít z Vašich stanov a ze schválených pravidel rozúčtování. Vaše stanovy obsahují tyto dvě samostatné povinnosti vlastníka jednotky:

  1. nahlašovat skutečnosti rozhodné pro rozúčtování služeb do 30 dnů,
  2. nahlašovat změny v počtu příslušníků domácnosti do 30 dnů.

Je jisté, že tyto dvě povinnosti vzájemně nijak nesouvisejí, neboť počet příslušníků domácnosti nelze žádným způsobem použít k rozúčtování služeb. Povinnost č. 2 je ostatně uložena protiprávně a je nevymahatelná. Vaše stanovy jsou v této části v rozporu s Ústavou. K tomu viz http://www.portalsvj.cz/…o-o-nem-vime.

• Skutečnosti rozhodné pro rozúčtování služeb
Nahlašovat změny je Vaší povinností. Které to jsou ony „skutečnosti rozhodné pro rozúčtování služeb“ musíte vědět Vy sám. My neznáme vaše pravidla rozúčtování. Pokud pravidla pracují s (nějakým) počtem osob, jistě také definují jak se tento počet zjišťuje. Pokud jste povinen něco ohlásit do 30 dnů, pak to tedy ohlaste. Pokud snad vaše pravidla stanoví, že počet osob pro služby určuje předseda SVJ či výbor, pak prostě máte schválená taková pravidla. My jejich obsah neznáme.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.