Vložil Viktor_SVJ, 16. Květen 2013 - 10:08

Neni tak. Vase prirovnani s automechanikem kulha. Ja celou dobu mluvim o usneseni Shromazdeni SVJ. Tedy – vlastnici se sejdou a formou usneseni Shromazdeni coby nejvyssiho organu SVJ vyjadruji tu svoji spolecnou vuli. Neni tu zadny „cizi“ automechanik, ktery by o jejich majetku rozhodoval.

pro rozhodování podle § 11 odst. 5 (kromě oprav) není dáno oprávnění SVJ

Chcete tim tvrdit, ze kdyz se vlastnici na necem dohodnou na Shromazdeni SVJ a formalne to je nazvano usneseni Shromazdeni SVJ, tak to neplati, zatimco kdyz se na tom samem Shromazdeni dohodnou na te same veci, ale nenapisou ji do zapisu ze Shromazdeni SVJ a misto toho ji napisou na extra papis s napisem Usneseni vlastniku jednotek, tak je to v poradku?

Prijde mi, ze uz ponekolikate v podobnych debatach odmitate videt rozdil mezi vyborem SVJ a Shromazdenim SVJ – a kdykoliv nekdo rekne „SVJ rozhodlo“, automaticky predpokladate, ze ma na mysli „vybor SVJ“, zatimco vetsina lidi si pod tim predstavi „Shromazdeni SVJ rozhodlo“ – a ja jsem presvedceny, ze kdyz neco rozhodne Shromazdeni SVJ, je to logicky ekvivalentni tomu, ze to rozhodnou vlastnici, protoze Shromazdeni SVJ neni nic jineho nez ti sami vlastnici.

Navic ja osobne se porad klonim k nazoru, ze autori ZoVB zjevne chteli, aby i vlastniky odsouhlasene modernizace a rekonstrukce (dle par 11 odst 5) byly povazovany za spravu domu (a novy NOZ, jestli jsem to dobre pochopil, to taky tak dela, takze tyhle debaty nastesti brzo skonci)

Edit: Jeste pridam z jineho vlakna malou citaci: Nedávno jsem zde komentoval popletená tvrzení senátů Nejvyššího soudu a Ústavního soudu

Je zvlastni, jak se casto ohanite ruznymi judikaty, kdyz rozhodnuti NS a US muzou byt popletena. Proc neni popletene zrovna to rozhodnuti, podle ktereho rekonstrukce a modernizace nespada pod spravu? Mnoha lidem popletene prijde, protoze ze zneni ZoVB i noveho NOZ to vypada, ze zakonodarci si to rozhodne predstavuji jinak.

Podle meho by to pod spravou byt melo – a legislativa by mela nejakym zpusobem resit financovani takovych zalezitosti – treba naridit, ze financovani technickeho zhodnoceni musi byt oddelene a prispevkove, nikoliv zalohove.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.