Vložil Pavel, 14. Květen 2013 - 23:12

X,

co je chybného na textu: „Správa domu zahrnuje i činnosti spojené s přípravou a prováděním změn společných částí domu nástavbou, přístavbou, stavební úpravou nebo změnou v užívání…“.

To je z § 1 189. Mudrovat pár posledních měsíců nad dožívajícím ZoVB nemá smysl. Tedy pro většinu z 52 tisíc hrkajících SVJ, které budou postupovat podle NOZ. „Důmyslný rytíř“ asi bude postupovat podle stávajícího ZoVB.

Bytový dům je ve spoluvlastnictví a pokud se spoluvlastníci rozhodnou, tak si ho i mohou modernizovat. To předjímá § 11/5. Já v tom nevidím nějaký nesoulad. Navíc jsou spoluvlastníci někdy nuceni modernizovat. Například výtahy. Nebo vymění z ekonomických důvodů okna se dvěma skly za okna se třemi skly. Energie stále rostou. Pokud bychom dům nevylepšovali, tak bych se dostali do rozporu s výtaháři.

Existenci pana lake beru na vědomí, ale jeho některými názory se samozřejmě nemohu řídit, to bychom v SVJ se 141 jednotkami nic neudělali. Jen bychom si říkali, že vlastně nic nejde udělat, ale to nicnedělání máme v perfektním souladu s názory pana lake.

Já upřednostňuji praxi před nějakými teoretickými názory budovanými nad paskvilem ZoVB.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.