Vložil Miki, 29. Duben 2013 - 14:08

Přestaňte už s těmi nesmysly že nemusí platit nic a že fond oprav neexistuje. Vaše teorie v tomto směru jsou naprosto mimo realitu. Smiřte se s tím, že lidé prostě dlouhodobým zálohám říkají fond oprav, protože to prostě na opravy slouží. A taky se smiřte s tím, že platit to lidé musí a existují k tomu i rozsudky soudů (naše SVJ je také vlastní).
Samozřejmě platí, že to musí odsouhlasit shromáždění (což se snad vždy děje), měl by k tomu být dlouhodobý plán oprav atd. Nicméně všude se tento „fond oprav“ platí, protože ty prostředky jsou dnes a denně potřeba i na průběžné výdaje spojené s provozem a správou domu. Komu se to nelíbí, nebo hodlá vymáhat ty „teorie“, pak se musí soudit. Což taky k ničemu nevede, protože když prohraje, bude ho to stát spoustu peněz, když vyhraje, tak se na to vedení SVJ vykašle a nikdo se tam nepohrne. Ono to ve výboru taky není žádný med, shánět peníze, když je lidi nemají, nebo prostě nechtějí platit.

Tazatelka napsala, že chtějí mimořádnou splátku na střechu. Tj. účel je znám, předpokládejme že je to náklad havarijní nebo schválený shromážděním, takže povinnost uhradit poměrnou část existuje. Oznamte výboru, písemně, že zaplatíte ve 3 splátkách v přesně definovaných termínech a tyto dodržte. Rozumnému vedení (pokud má jinou rezervu) to bude stačit a žalovat Vás nebude (je to dražší, delší,…), nicméně toto riziko nesete, protože tu střechu asi zaplatit musí. Kdyby se takto chovali všichni, nemají z čeho. Také můžete uvažovat o nějaké půjčce u banky a splátky platit jí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.