Vložil Matějka Jaroslav, 27. Červen 2009 - 7:13

Vážený Čtenáři,

možností je více, proto není možná jedná odpověď centrálně použitelná pro všechna SVJ bez znalosti „Prohlášení…“, stanov společenství či „Pravidel…“ nebo usnesení shromáždění.

Nevidím důvod, proč zde nezveřejníte citaci vašeho „Prohlášení…“, pokud chcete radu. Jedinná možnost je, že jste obyčejný „PRUDIČ“.

Příklad:

  • V domě s plynovými spotřebiči jsou tyto majetkem vlastníků jednotek (nemusí tak být vždy).
  • Vlastník jednotky na svůj náklad při instalaci plynového spotřebiče musí na své náklady instalovat vložku do komína (nemusí tak být vždy).
  • Revize = kontroly = čištění provádí a zajišťuje společenství(nemusí tak být vždy), hradí z dlouhodobé zálohy, v případě úhrady z krátkodobé zálohy přeúčtovává=vy­účtuje společně s ostatními službami vlastníkům jednotek v souladu se stanovami či usnesením shromáždění buď dle počtu soupouchů nebo dle spoluvlastnických podílů nebo dle skutečných nákladů na jednotlivý komín pro danou jednotku a nebo pro každou jednotku shodně (nemusí tak být vždy).
  • Odstranění závad revize – kontroly, nutnost opětovně vložkovat komín z důvodu, že stávající vložka je nevyhovující/roz­padlá, hradí uživatel komínu = vlastník příslušné jednotky na své náklady, jelikož i vložku pořizoval při instalaci spotřebiče (nemusí tak být vždy).

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.