Vložil lake, 23. Duben 2013 - 10:06

SVJ může rozhodnout o poskytování služby a stanovit k tomu způsob úhrady, ale nemůže takovou službu vnutit všem pouhým hlasováním. Povinnosti vlastníka jednotky obsahují stanovy. Není-li v nich taková služba uvedena jako povinně odebíraná, nejste povinen ji odebírat.

Neplaťte nic. Vaše zálohy na správu snižte o alikvotní částku, která se ze záloh neoprávněně odčerpala na cizí služby.

SVJ je službu povinno rozúčtovat, to jest celkový náklad rozpočítá pouze mezi ty, kdo se přihlásili k odběru této služby.

Je vyloučeno řešit službu určenou do jednotlivých bytů jako by šlo o náklad správy domu. To je trestný čin zpronevěry spáchaný v organizované skupině a klidně se obraťte na policii. Nebude Vám to sice nic platné, ale alespoň výbor začne uvažovat o tom, že něco je velmi špatně.

Požadujte vždy přesný rozpis záloh na správu domu včetně jejich určení a zdůvodnění (viz štítek Reserve Study). Položka „kabelová televize“ do tohoto rozpisu nepatří.

Pokud snad někdo hradí zálohy ns správu na základě neurčitého rozpisu ve stylu „28 Kč/m2“, pak se nemůže divit, že s jeho penězi si výbor hospodaří jak se mu zlíbí. Kdo je ovce, bude ostříhán.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.